miercuri, 4 august 2010

Upgrade Orange Boston Android 2.1.9 cu GMS

Pentru informatii generice cititi tutorialul anterior pentru upgrade la 2.1 (cu system 2.1.4 pentru gms).

Observatii: Dupa upgrade telefonul nu mai este blocat in reteaua orange. Am probat cu o cartela de Vodafone si merge.

Important: Daca atunci cand porniti procedura de update SUT L3 va da eroare ca versiunea e outdated, redenumiti fisierul binar astfel incat sa nu mai contina caractere chinezesti. (din Hipi2_1_9_GMS版.nb0 in Hipi2_1_9_GMS.nb0)
Pentru cei care primesc mesajul: "the software image file is obsolete version" trebuie făcut upgrade la 1.6.2 de la apanda întâi (vezi tutorialul vechi).

Probleme versiune:
- camera foto / video are calitate scazuta fata de Android 1.6 care vine default pe Orange Boston. Pozele sunt salvate la marime mult mai mica chiar daca setarile sunt pe 5MP cu calitate Super Fine. Aceasta problema este la toate versiunile 2.x din ce am probat
*ca si workaround ce functioneaza pentru aparatul foto se poate folosi programul Camera 360 Pro, dar pentru inregistrare video nu am gasit nimic
- softul de sms-uri are un bug in care daca mesajul nu e semnat (nu are sender) aplicatia refuza sa porneasca (mesaje de reclama deobicei de la orange ..). Ca si optiuni ai sa folosesti o alternativa de soft (Handcent) pentru mesaje sau cand apare mesajul in bara de notificari sa-l deschizi de acol si sa-l stergi pe loc.
- camera foto nu face autofocus (desi in soft zice ca are optiunea si specificatiile spun acelasi lucru). Se pare ca este o problema de drivere in 2.1 cu partea de camera foto / video.

Programe necesare:
- soft upgrade SUT L3 V1.6.0 pentru windows pe 32biti sau SUT L3 V1.6.0 pentru windows pe 64 biti
- Apanda android 2.1.9 official (megaupload link, original link)


Pasul 1: Upgrade la Apanda 2.1.9 cu gms (official)
Ai nevoie de: SUT L3 V1.6.0,  binary-ul 2.1.9 luat de pe megauplaod (sau de la Apanda de pe site), driverul pentru telefon instalat corect  pe calculator
 - se deconecteaza de la calculator telefonul
 - se trece in recovery mode ("camera button + volume up + power")
 - se conecteaza la calculator
 - se foloseste SUT L3 V1.6.0 pentru a scrie Hipi2_1_9_GMS.nb0 pe telefon
* ca si observatie, o scriere normala de rom  (ultima liniuta de mai sus) ar trebui sa dureze undeva la 2-300 secunde, daca sta mult (400+) blocat in downloading e posibil sa fie eroare de comunicare pe usb. Incercati un restart de windows (reboot complet) si daca tot nu merge, o reinstalare de driver.


Pasul 2: Factory reset
 - se porneste telefonul normal
 - se intra in meniu (e in chineza)
 - se apasa butonul pentru meniu
 - se intra in settings (inconita din dreapta jos din meniul care apare)
 - se merge in meniu pana la optiunea care are un "A" ca si mini iconita
 - se apasa pe prima optiune din meniu
 - se selecteaza "English"
 - se merge dinou in "Settings"
 - se acceseaza "Privacy"
 - "Factory reset"

Pasul 3: Satisfactia ca e totul gata, setarea contului google (pentru market, gmail si contact sync) si instalarea de aplicatii (gen iGO si alte chestii utile).


In curand:
- Tutorial update android 2.2 (sunt deja ceva teste facute de niste useri cu ceva 2.2 la apanda pe forum, cand o  sa am mai multe detalii o sa postez)

139 de comentarii:

  1. Cum se misca dupa update? Merita trecut prin efort?? Nu ma am cu android si nu inteleg de ce toata lumea vrea sa faca update.

    Bateria tine mai mult dupa update? Apare lag? Parca la Samsung i5700 Galaxy Spica se zicea ca merge greu dupa update si acel tel are procesor de 800MHz fata de 480 cat are Boston.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim: Upgrade-ul la 2.1 specificat aici este pentru Orange Boston. Fiecare aparat cu android are propriul hardware, ceea ce inseamna ca depinde mult si de calitatea driverelor cat de bine se misca dupa upgrade. Pentru Orange Boston castigul de peformanta e semnificativ. Eu sunt foarte multumit de upgrade, dar dupa cum ziceam, depinde de la aparat la aparat si de la binar la binar.
    De preferat cand faci un upgrade sa faci pe o versiune oficiala stabila, sau pe una custom testata bine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. si acest 2.1.9 cu GMS este testat?
    Tot nu ai mentionat bateria, are performante mai bune ca si inainte cu 1.6?
    Inafara de performanta camerei foto care nu ma intereseaza de loc, mai are ceva "defecte" acest 2.1.9 cu GMS?

    P.S. Scuze daca te deranjez cu atatea intrebari dar sunt interesat de acest Boston deoarece la acest pret pe care il are stie destul de multe, mi se pare un best deal. Singura retinere este marca, nu stiu daca este bun pe long term (eu folosesc un tel 2-3 ani)

    RăspundețiȘtergere
  4. Problema este ca dintr-un motiv dubios telefonul functioneaza la 480 MHz cu softul de la Apanda, in loc de 600 MHz cat ar fi normal.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim: Am testat 2.1.9 cu GMS si l-am pus si eu si un coleg. Functioneaza chiar bine.
    Se pare ca sunt oameni care sunt multumiti de camera chiar daca marimea fisierelor e mai redusa se pare ca algoritmul de captura ar fi mai bun.

    Bateria fata de 1.6 tine cel putin la fel. Pe mine ma tine intre o zi si 3 zile, depinde cat il frec cu GPS / 3G etc.

    @bkraptor: Faptul ca functioneaza la 480Mhz ar trebui sa mareasca durata bateriei, si daca nu se observa pierdere de performanta fata de 600Mhz e ok pentru mine.
    Am citit ca cineva s-ar plange de iGO ca si viteza de lucru. Tocmai am probat doua versiuni si fata de un GPS cu windows clasic de masina cea din 2009 se misca cel putin la fel de rapid. Intr-adevar aplicatia se misca mai greoi decat restul aplicatiilor din telefon, dar se misca bine in comparatie cu ce altceva e disponibil.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ok, insa prefer sa am posibilitatea de a alege daca vreau sa ma tina bateria mai mult sau vreau sa mearga telefonul mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Se merita trecerea de la 2.1 1.0 cu gms din primul tutorial la 2.1.9? Sau sa astept 2.2?

    RăspundețiȘtergere
  8. Salut ! Foarte marfa tutorialul, inca nu l-am incercat pentru ca doar ce am primit telefonul si trebuie sa ma mai obisnuiesc cu el dar cu siguranta il voi incerca :) Pe langa asta mai am o intrebare referitoare la IGO, harta romaniei de unde as putea sa fac rost ?? Eu am una dar e de IGO 2008 are cam 16 mb o fi buna pt versiunea de IGo postata de tine ?? Astept raspuns, mersi anticipat :D

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anonim: Se merita, deoarece sunt rezolvate bug-uri, in special problema cu numerele cu prefix nerecunoscute.
    @Alex: Ar trebui sa mearga orice fel de harti de igo,trebuie doar copiate pe SD in directorul corect. Deasemenea merg POI-uri si alte chestii.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca e harta de iGo 8.0 nu va merge. Merg doar harti de iGo 8.3/8.4.

    Gasesti la http://bit.ly/bSaS3P harti de 8.3/8.4. Recomand sa nu combini harti Navteq (NTQ) cu harti TopMap (TM) sau TeleAtlas (TA). Hartile TeleAtlas sunt mai bune pe Europa de vest iar TopMap pe Europa de est, inclusiv Romania.

    RăspundețiȘtergere
  11. bkraptor pe situl acela daca dau pe descarca zice trebuie sa am permisiune sa descarc si ma redirectioneaza pe rapidmovies.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mie imi da eroare:
    Message: the software image file is obsolete version ..

    RăspundețiȘtergere
  13. http://romania-inedit.3xforum.ro/post/307334/34/IGO_and_MIOMAP_Maps/ Ia vedeti aici, sunt niste baieti care dau linkuri cu harti pt MIOMAP, cred ca merg si pe igo :)

    RăspundețiȘtergere
  14. @Tyroll: se pare că au mai fost care au avut problema asta, și au făcut update intermediar la 1.6.2 și apoi la 2.1.9 și s-a rezolvat.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Marius pornesc in FTM, bag cablul tip USB imi gaseste hardware nou (Qualcomm HSUSB Device) insa imi da eroare, nu il instaleaza, dau eu sa instalez driverele din driv.ers.bost.on.rar dupa ce le extrag si la fel imi da eroare, nu vrea sa instaleze driverele pentru telefon (nici x32 si nici x64). Ce sa ii mai fac?

    RăspundețiȘtergere
  16. @Tyroll Nu porni telefonul in FTM mode. Pornește-l în recovery mode. În FTM mode ai nevoie de alte drivere și modul respectiv îl folosește pentru alte operațiuni nu pentru update de OS (sau cel puțin nu în modul în care e prezentat aici în tutorial).

    RăspundețiȘtergere
  17. @Marius, vroiam sa incerc sa fac rootare si acolo imi cere FTM (start the phone with Power + both volume control) si cand bag cablul imi da eroarea asta..de fapt la mine asa si arata: e cu galben hardware`ul Qualcomm HSUSB.

    "Connect your phone to PC via USB and look for driver's downloaded in the first step. Keep in mind to install the correct according to the bits of your PC (32 or 64). If Windows warns you that the drivers are not signed, not presteis closely and continue with the installation."

    Sper sa vb maine pe mess, sa ma ajuti cu draciile astea daca o sa fi amabil si ai si timp.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Tyroll: pentru 2.1 se pare că driverul de FTM nu funcționează din păcate. Pe Softpedia a pus un mic tutorial bkraptor despre cum să faci root pe 2.1.9. Nu l-am probat încă dar poți vorbi cu el pentru feedbak și instrucțiuni detaliate :).

    RăspundețiȘtergere
  19. Salutare din nou ! Mai am si eu o intrebare, si anume daca pe android exista vreo aplicatie care sa tina loc de macromedia flash player sau poate chiar o versiune de macromedia pentru android. Astept raspuns ! :D

    RăspundețiȘtergere
  20. flash e doar la versiunea 2.2
    mie nu imi mai merge gps-ul dupa update la 2.1.9 folosesc igo8.4.2.124036, s-a mai intamplat cuiva?

    RăspundețiȘtergere
  21. un reflash a rezolvat problema dar am pierdut root-ul, posibil sa fi fost de la el ?

    RăspundețiȘtergere
  22. @Anonim: nu stiu, inca nu am probat root pe 2.1.9, poate bkraptor iti poate da mai multe detalii

    RăspundețiȘtergere
  23. Ma dar sunetul cum se aude ma`?
    Mai tare decat un Lg cookie ?:D

    RăspundețiȘtergere
  24. Salut ! Am si eu o problema, fac exact cum spune in tutorial cand conectez telefonul la pc dar root 1.2.2 nu mi-l vede... Stie cineva din ce cauza ?

    RăspundețiȘtergere
  25. Hmmm stie cineva cat mai dureaza pana cand apare updateul de la apanda la 2.2 si sa mearga si pe boston ??? Mi-ar trebui mult suportul ala pentru flash din 2.2 ..... Sper sa primim vesti cat mai curand. Bafta tuturor ! :)

    RăspundețiȘtergere
  26. @Alex: E deja ceva beta intern ce circula pe la Apanda. Singura problema la acel beta se pare ca nu poate fi facut restore usor la o versiune stabila precedenta. Am sa postez pe blog cum apar ceva resurse legate de 2.2 si probabil voi fi printre primii ce-l adopta :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Salut! As vrea sa ma ajutati in legatura cu o problema. Eu cand apas toate cele 3 butoane "camera button + volume up + power" nu-mi apare niciun mesaj cu recovery mode,ci doar imi apare Phone Options - Silent mode ,airplane mode si Power off.

    Oare de ce nu-mi apare recovery mode cand apas acele 3 butoane?

    RăspundețiȘtergere
  28. @Semm: trebuie intai sa stingi telefonul, si sa-l aprinzi folosind procedura respectiva

    RăspundețiȘtergere
  29. Multumesc mult pentru tot,Marius!

    Pentru a sti si ceilalti cum am procedat ,va scriu urmatoarele rezolvari la problemele pe care le-am avut eu.
    Am incercat sa pun versiunea 2.1.9 pe telefon cu SUT L3 dar nu s-a putut in niciun fel. Asa ca am urmat pasii facuti de @Anonim. Am pus prima data versiunea 1.6.2 cu RUT 1.2.2 si apoi am pus versiunea 2.1.9 tot cu RUT 1.2.2.Iar acum merge fara nicio problema androidul nou.

    Ca sa intrati pe recovery mode la pornirea telefonului ,trebuie sa apasati mai adanc butonul Camera. Eu abia la a 5-a incercare am reusit sa intru pe recovery mode intrucat nu apasam sufient de tare butonul Camera.

    RăspundețiȘtergere
  30. ajutor nu pot folosi aplicatiile la acest telefon abia lam primit ma ajuta cineva nu-mi merge market talk google si toate celelalte care imi cer sa introduc adresa de mail si pasword la introduc simi apare un mesaj de genu this could be a temporary problem or your sim card may not be provisioned for data services internetul merge ok am sunat si la orange si de la ei totul ii ok ajutoooor

    RăspundețiȘtergere
  31. @lucretia: din pacate aici se ofera doar un tutorial de upgrade. Daca ai probleme cu telefonul in versiunea originala cumparata de la Orange iti recomand sa vizitezi un Orange Shop si sa povestesti cu ceva suport tehnic de la ei. Nu ti-as recomanda sa faci vre-un pas de pe acest blog sa nu ai probleme cu garantia daca telefonul are probleme de la primele utilizari.

    RăspundețiȘtergere
  32. Liviu (ex anonim)17 august 2010 la 11:40

    am pe telefon Apanda 1.6.2. Cand intru in recovey mode imi apare lista de optiuni:
    - reboot system now
    - apply sdcard: update.zip
    - wipe data/factory reset
    - wipe cache partition

    si in josul ecranului imi apare cu galben
    E:Cab't open /cache/recovery/command
    Device name: Samsung_k52....etc

    Problema e ca nici windowsul nu mai recunoaste telefonul conectat. SUT L3 zice ca "Phone is not connected..."
    Vreo idee?

    RăspundețiȘtergere
  33. Liviu (ex anonim)17 august 2010 la 15:35

    am incercat sa fac upgrade la 2.1.9 de la 1.6.2 (Pe laptop am reusit sa fac windowsul si SUT-ul sa vada telefonul).
    Problema este ca pe la 70-80% sta o perdioada iar apoi imi da o eroare de genul:

    "Update process fails with below error!

    Error Code 0xf626
    Message: Task 2 of 3, download image (qc,oem,amss,appsbt etc.) fail ... "

    Stie cineva de ce am aceasta eroare si de ce nu se termina procesul?
    Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  34. daca vreau cumva sa revin la software-ul original adica 1.6 ce ar trebui sa fac...?

    RăspundețiȘtergere
  35. @liviu inceraca cu RUT. Se pare ca au mai fost oameni care nu au reusit upgrade cu SUT si le-a iesit cu RUT (inclusiv puse driverele pentru telefon in recovery din pachetul RUT).
    @Anonim: momentan nu stiu daca cineva a salvat partitiile originale de la un Orange Boston din romania. Stiu ca sunt pe net undeva (htcmania) partitiile de la Orange Boston spaniol. Partitiile se pot rescrie in fastboot mode cu "fastboot flash "

    RăspundețiȘtergere
  36. Liviu (ex anonim)18 august 2010 la 16:32

    Cu RUT imi zice:

    "Reflash finished.
    Task 2of3, Download image (QC, OEM, AMSS, APPSBT, aBOOT, aSYS, aRCV, aSPL, aHID) fail,
    ERROR = QPD_ERRORARMPRG_hello_TBUFFER(0xf626).
    "
    Iar systemul a ramas tot 1.6.2 pe telefon :(

    Sa lipseasca ceva dupa upgrade-ul la 1.6.2 care nu il lasa sa faca upgrade mai departe?

    RăspundețiȘtergere
  37. Liviu (ex anonim)18 august 2010 la 16:34

    Am uitat sa precizez ca dupa ce incepe opratiunea de reflashuire disapre textul de pe ecran, cel ce apare in "Recovery Mode".

    RăspundețiȘtergere
  38. @Liviu: Cand incepe procedura pe ecran ar trebui sa scrie parca ceva "downloading". Cred ca e de la ceva drivere. Incearca sa scrii 1.6.1 de la apanda si apoi 2.1.9

    RăspundețiȘtergere
  39. Liviu (ex anonim)18 august 2010 la 18:09

    Ok. Am folosit o versiune mai veche de RUT (1.1.4) si am reusit sa ajung la 2.1 versiunea oficiala (cea din tutorialul anterior). O sa incerc sa ajung la 2.1.9 si o sa va tin la curent.
    @Marius Multam de ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  40. Am facut update la 2.1.9 dar nu are unlock nu stiu de ce... imi cere Sim network unlock pin cand pun cartela din alta retea. Idei? Mersi.

    RăspundețiȘtergere
  41. @oZ: cere doar pin-ul cartelei (daca nu ai setat nici un pin probabil e cel default gen 0000 pentru orange, 1234 parca pentru vodafone). Nu are nici o legatura cu lock-ul in retea

    RăspundețiȘtergere
  42. Dreapta sus imi scrie "Phone is SIM network locked". Esti sigur ? :) Daca pun cartela care are pin imi cere pinul si apoi imi cere network pin. Idei ?

    RăspundețiȘtergere
  43. Tocmai m-am prins de o chestie... A inceput sa imi ceara acest network pin dupa factory reset facut dupa ce am instalat 2.1.9. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=753527 aparent se intampla si la alte tel... ce aiurea. cum ziceam, idei ?

    RăspundețiȘtergere
  44. AM CUMPARAT TELEFONUL ESTE CEL MAI IEFTIN MODEL ANDROID INITIAL AM VRUT SA ACHIZITIONEZ UN HTC DESIRE DAR DIN LIPSA BANILOR M-AM ORIENTAT SPRE ACEST TELEFON DE CARE IN PREZENT SANT FOARTE MULTUMIT L-AM CUMPARAT DE LA CINEVA CARE L-A ACHIZITIONAT DE LA ORANGE DAR EU AVIND UN NR VODAFON DE 5 ANI AM VRUT SA IL DECODEZ AM PORNIT CU TELEFONUL IN CAUTAREA CENTRELOR DE DECODARE DAR SPRE SURPRINDEREA MEA LA FIIECARE SERVIS LASATIL SI CAUTAM NOI ALTI NICI NU S-AU INCUMETAT SA CAUTE SAU SA INCERCE AU RAMAS UIMITI DE MODEL DUPA 2 ZILE DE CAUTARI NU AM REUSIT SA GASESC PE CINEVA SA IL DECODEZE DOAR PE CEI DE LA ORANGE CARE CEREAU UNDEVA LA 300 RON AM RAMAS STUPEFIAT CAN AM AUZIT SUMA SI AM CAUTAT PE GOOGLE SI AM GASIT AICI CUM SA FAC SI AM REUSIT MULTUMESC MULT CELOR CARE AU POSTAT AICI TOATE ETAPELE DE UPDATE SI ACUM ESTE SUPERB MULTUMESC INCA ODATA PENTRU AJUTOR

    RăspundețiȘtergere
  45. Interesant!
    ar fi si mai bine daca ai adauga si ceva aplicatii pentru el sau niste harti, aici pe blog

    RăspundețiȘtergere
  46. Am si eu o intrebare.. in instructiuni ai spus sa scriu Hipi2_1_9_GMS.nb0 pe telefon, dar aici pe blog in dreapta e si un link " Android 2.1 official binary " in care (dupa dezarhivare) e F0X-2180-0-7003-A01.nb0. Care e diferenta dintre ele?

    RăspundețiȘtergere
  47. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  48. ah si ma gandeam sa fac update cu rom-ul de la WellcoM ( http://www.wellcommobile.com/android/ ), acesta fiind F0X-219D-0-5004-A01.nb0

    Merita sa incerc sau risc mult?
    (legat de intrebarea anterioara, cred k diferenta e ca unul e 2.1.9 iar celalalt 2.1.8, right?)

    Si inainte de update trebuie sa ii fac root sau nu conteaza?

    RăspundețiȘtergere
  49. Liviu (ex anonim)23 august 2010 la 13:08

    Am facut upgrade de la 2.1 la 2.1.9 (cel putin asa cred.) Totul a decurs bine doar ca dupa ce s-a restartat telefonul toatea optiunile salvate anterior erau prezente (adresa de mail de la gmail, wallpaper-ul selectat de mine, etc.) Cum imi dau seama ca s-a facut upgrade? La firmware version apare 2.1-update1. Ma puteti lamuri si pe mine?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  50. Salut.
    Azi mi-am luat un Orange Boston.. si nu pot configura time zone pentru Romania.. pur si simplu nu este in lista.Ai vreo ideea ce ar trebui sa fac :) ? Stiu ca e off-topic dar chiar am nevoie de ora corecta.

    RăspundețiȘtergere
  51. Salu ! Dupa ce am instalat 2.1.9 vad ca am ceva probleme cu wirelessul... Am facut o retea ad hoc computer to computer, iar telefonul meu nu o vede. Stie cineva din ce cauza oare ??? Astept un raspuns, am folosit intai Security type WPA2 iar dupa WEP si nu mi-a vazut reteaua pe nici unul din aceste protocoale.

    RăspundețiȘtergere
  52. Vreau sa mentionez ca mai am cateva retele in zona dar mai slabe cu o liniuta doar, dar numai laptopul meu le vede, la fel pe telefon nu apar.... Sper sa ma ajute cineva

    RăspundețiȘtergere
  53. Probleme si solutii cum urmeaza: Daca iti apare BOOTING RECOVERY FROM FLASH din cauza unui flash busit sau o incercare de downgrade va trebui sa downloadezi recovery-a88ds-v1.6.0.2.img sau un alt img de recovery si sa il pui pe telefon cu fastboot recovery recovery-a88ds-v1.6.0.2.img.

    Cand faci update la telefon de la 1.6 direct la 2.1.9 apanda sau 2.1 de la gigabyte NU SE FACE UNLOCK LA TELEFON. Pentru unlock trebuie sa treci prin 1.6.2 de la apanda si apoi abia update la 2.1.9 sau ce versiune preferi.

    RăspundețiȘtergere
  54. Salutare tuturor! Am facut upgrade de la 1.6 la 1.6.2 Apanda cu Rut 1.22 si functiona corect. Pe urma am incercat sa fac si upgradeul la versiunea 2.1.9 Apanda tot cu Rut 1.22, dar mi-a dat o eroare:

    "Task 2of3, Download image (QC, OEM, AMSS, APPSBT, aBOOT, aSYS, aRCV, aSPL, aHID) fail,
    ERROR = QPD_ERRORARMPRG_hello_TBUFFER(0xf626)"
    si acum telefonul nu imi mai porneste nicicum.
    Am scos si bateria, pe urma sa-l pornesc in Recovery Mod, dar nici un raspuns!:( Nu stie cineva cum as putea rezolva problema? Va rog ajujtati-ma, daca aveti idei!

    RăspundețiȘtergere
  55. man, eu zic sa mai incerci. daca nu uita-te si pe siturile spaniole de htcmania.traduse in lb romana...ca si acologasesti idei..sau pe alte forumuri. da search boston orange upgrade.la mine se blocase telefonu dar am incercat si a mers sa-l upgradez. singura problema pe care o am este cu wirelesu. retelele neprotejate le vede si se conecteaza. la reteaua mea. nu vrea.cu toate ca bag parola.poate e de la protocol.

    RăspundețiȘtergere
  56. As vrea sa stiu daca cuiva ii merge Adobe Flash Player sau orice legat de flash. Eu de exemplu incerc sa vad canalul realitatea de pe site-ul lor dar dau de un mesaj care imi scrie ca trebuie sa downloadez adobe flash player 10.1. Am intrat pe siteul lui Adobe si acolo imi zice ca Adobe Flash Player este compatibil numai pentru Nexus One. Nu mai tin minte dar parca acum cateva saptamani reuseam sa ma uit pe realitatea live pe Orange Boston.
    A reusit cineva sa vizualizeze imagini flash?

    RăspundețiȘtergere
  57. Flash Player este disponibil numai pe versiunea de Android 2.2, nu ai decat sa astepti un update la 2.2, celalate versiuni sub 2.2 nu suporta flash, poti vedea realitatea tv folosid live streaming, dar pentru asta iti trebuie un player care sa suporte live streaming gen Real Player si un link pentru postul respectiv, pe care din pacate nu-l stiu si asta v-a trebui sa afli tu folosind GOOGLE.

    RăspundețiȘtergere
  58. Ceva noutati despre updateul la 2.2 din parte lui Apanda ? :D

    RăspundețiȘtergere
  59. Ms Alex. Stiusem inainte ca nu era prea era posibil vizionarea unei imagini flash. Crezusem ca eu am reusit sa vad postul de televiziune de pe realitate acum cateva saptamani.Asa este,exista programel de pe market numit USTREAM pe care l-am incercat acum cateva saptamani si prin el se pot viziona sute de posturi straine. O saptamana frumoasa va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  60. Am facut si eu update la 2.1 ieri, am folosit modul Firetrap 1.0 final care mi se pare foarte bun am observat o crestere de performanta semnificativa, bug uri nu am prea intalnit dar sunt lucruri care nu imi plac cum ar fi tab-urile de la system si notification mi se par cam naspa fata de 1.6 de la orange nush e doar un lucru estetic dar tot nu arata bine.Fara SetCpu procesorul lucreaza mereu la 600 mhz din care rezulta a crestere semnificativa a consumului bateriei, dupa update am instalat aplicatii etc nush de ce dar mie nu mi-au ramasa aplicatiile instalate si nam facut factory reset deci aveti grija cu acest lucru , inapoi la bateria dupa instalari butonari si asa cam vreo 20 de min lam pus jos dupa o ora am observat ca lipses deja 2 bare atunci am instalat set cpu am facut preset lam pus sa varieze intre 122 mhz si 600mhz, de atunci nu mai am problema asta consuma destul de putin asta nu o pot spune sigur ca nam facut teste dar cred ca foloseste mai putin decat cu softul original.Camera functioneaza destul de bunicel in comparatie cu soft ul original nu prea a scazut din calitate dar si asa pozele nus cele mai bune.Cu cele mentinute mai sus despre flash, in acest mod este instalat si un flash player care dupa parerea mea functioneaza am incercat ceva jocuri online cu el si a mers dar viteza lasa de dorit find 2m de la wifi cu semnal full am asteptat vreo 5 min pana se incarca un joc ragdoll, nu degeaba este inclus flash numai in 2.2 cred ca cand vom primi si noi o versiune 2.2 la boston rezultatele vor fi mai bune.Nu stiu ce sa va mai zic merita sa faceti update ul este foarte usor de facut numai urmariti instructiunile in detaliu!!!si apoi bucurativa ca ati reusit sa o faceti:P

    RăspundețiȘtergere
  61. am facut update la 2.1.9 folosind RUT. nu mai vad in market 2 aplicatii pe care pe 1.6 le aveam: Evernote si Dropbox. stiti cumva cum pot sa ridic restrictia?

    RăspundețiȘtergere
  62. update ca update, dar backup la rom-ul origianl Orange a facut cineva? sau stie cineva daca e undeva de descarcat? (intreb de cel original orange in cazul in care o sa am nevoie de garantie, sa il readuc din pdv soft la cum era inainte)

    RăspundețiȘtergere
  63. Liviu, or anyone, unde gasesc si eu RUT 1.1.4? am tot rascolit pe net dar nada; vreau sa il incerc pt k am incercat update cu RUT 1.2.2 si imi apare si mie eroarea ca la Liviu,"Reflash finished.
    Task 2of3, Download image(etc etc blabla)" (update-ul vreau sa il fac la versiunea oficiala de la gigabyte)

    RăspundețiȘtergere
  64. spuneti-mi va rog, ce e cu ROM-ul asta, android 2.1 official binary de aici: http://www.megaupload.com/?d=564IM888 ? cand apare 2.2?

    RăspundețiȘtergere
  65. buna. repet si eu rugamintea exprimata de mai multi daca cumva cineva a salvat partitiile originale sau are un telefon inca nemodificat si poate salva partitiile (mai ales boot si recovery) as fi foarte recunoscator daca le-ar pune undeva pe un filehosting. :)

    RăspundețiȘtergere
  66. @crazybyte eu il am inca original dar nu am gasit cum as putea sa le salvez.. ROM Manager nu detecteaza bine tel, si alta metoda ce am vaz e pt cele cu tastatura fizica..

    RăspundețiȘtergere
  67. Metoda e simpla dar trebuie un pic de lucru. Trebuie sa ai acces root prima data dupa care trebuie sa salvaezi cu comanda cat imaginile fiecarei partitii pe sdcard sau ceva si de acolo le poti copia. Daca esti dispus sa atunci cumva iti trimit un mail cu procedura exacta.

    RăspundețiȘtergere
  68. @crazybyte: mailul e mariusjucan@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  69. Am si eu Boston si mere bine miam bagat aplicatii de pe un site si leam intrecut pe unele telefone mai tarii ca Boston Mhz+ si iam marit procesoru aprope dublu si multe etc.... ai tare nam ce spune

    RăspundețiȘtergere
  70. Am auzit ca a aparut rom 2.2 de la apanda ! Imi poate confirma cineva lucrul asta ?? Si daca da sa faca cineva un tutorial cum sa ni-l punem si noi.

    RăspundețiȘtergere
  71. Trebuie sa pornesc telefonul prin acea combinatie de butoane? deoarece nu vad sa fie nimic diferit si nu stiu daca fac bine

    RăspundețiȘtergere
  72. Puteti va rog sa explicati mai detaliat?
    "se foloseste SUT L3 V1.6.0 pentru a scrie Hipi2_1_9_GMS.nb0 pe telefon"
    si cum anume se foloseste ?

    RăspundețiȘtergere
  73. @Marian: da pornesti cu combinatia aia de butoane. iar de cum se fol SUT L3 e chiar banal, il pornesti si urmaresti pasii, o sa vezi.

    RăspundețiȘtergere
  74. 2.2! inca nu l-am incercat
    http://boston-mania.blogspot.com/2010/09/a60-android-22-rom-source-boston-clone.html

    RăspundețiȘtergere
  75. Mda.. imi da eroare de semnatura pentru update.zip

    RăspundețiȘtergere
  76. Liviu (ex anonim) spunea...

    am pe telefon Apanda 1.6.2. Cand intru in recovey mode imi apare lista de optiuni:
    - reboot system now
    - apply sdcard: update.zip
    - wipe data/factory reset
    - wipe cache partition

    si in josul ecranului imi apare cu galben
    E:Cab't open /cache/recovery/command
    Device name: Samsung_k52....etc

    -------------- CUM AI REZOLVAT ASTA?

    RăspundețiȘtergere
  77. @Marian: vezi ca butonul pentru camera foto are doua nivele de apasare, trebuie sa-l apesi de tot apoi volume up si power

    RăspundețiȘtergere
  78. Eu am patit ca Roby. Numai ca s-a blocat la upgrade de la 1.6 la 1.6.2. S-a blocat, am scos bateria si de atunci nu a mai pornit. L-am dus la orange la garantie cu defectul "Nu pornește" pe foaia de constatare. Au spus ca dureaza o saptamana. Va tin la curent.

    RăspundețiȘtergere
  79. Ieri s-a intors telefonul. Altul. Cel vechi a crapat. Pe cel nou am reusit sa pun 1.6.2 dar sub nici o forma nu am reusit inca 2.1.9. Mai incerc.

    RăspundețiȘtergere
  80. Si gata. Am orange boston cu android 2.1.9 gms. Nu am reusit ultimul upgrade decat de pe un calculator cu windows xp. De pe windows 7 nu a functionat. O zi buna va doresc tuturor si asteptam froyo.

    RăspundețiȘtergere
  81. Am aceasta problema.Pe alt site scria ca merge numai cu windows xp service pack 3 sau pe vista/windows 7 cu xp service pack 3 compatibility mod.Ma refer la RUT 1.2.2.Eu am Windows 7 64 bit si nu merge.Se zice ca merge doar pe 32 bit... Am si vista 32 bit dar are doar xp service pack 2 compatibility mod si la pasul 3 da o eroare si trebe sa refac data originala pe Boston ca sa pot lucra pe el din nou.AM incercat si nu pot nici cum sa pun 1.6.2 pe ea.

    RăspundețiȘtergere
  82. B42iso - cu Xp sp3 updatat la zi a mers perfect pentru mine. Am făcut update la orice versiune numai cu rut 1.2.2. Pe windows 7 nu am reuşit cu nici un program.

    RăspundețiȘtergere
  83. Problema e ca nu gasesc nici un calculator cu Xp service pack 3 prin apropiere si am deja 2 windows-uri nu mai am loc si chef pentru un al treilea.

    Apoi am gasit RUT 1.2.6 si porneste fara eroare pe windows 7 64 bit.

    Inca ceva daca fac update-ul vor merge jocurile ca Gang$tar sau Crusade of Destiny ca is faine :D.

    RăspundețiȘtergere
  84. N-am zis nimic si RUT 1.2.6 e tampit...
    Ma gandesc sa-mi ofer oferta de a re-instala windows-ul la maica mea si sa pun service pack 3 in locul 2-ului xD.

    Inca astept raspunsurile daca merg jocurile mentionate de mai sus cu update-ul.

    RăspundețiȘtergere
  85. buna ziua,deci intru in recovery mode si imi apare..
    ..Android system recovery<2e> : use trackball to highlight:click to select....reboot system now[Send]...apply sdcard:update.zip si mai jos apare cu galben E:Can't open/cache/recovery/command... si nu pot sa instalez hipi 162 ca nu ma lasa imi da eroare.ce as putea sa fac...va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  86. am reusit toti pasi,am facut update la 1_6_2 de aici la 2_1 si dupa aceea la 2_1_9 a fost tot in regula dar cand ma uit la firmware version imi apare 2.1-update1 e bine asa s-au nu .e telefonu pe 2_1_9 s-au nu ,mersi.

    RăspundețiȘtergere
  87. Salutare!
    Aceeasi problema si eu: Android system recovery<2e> : use trackball to highlight:click to select....reboot system now[Send]...apply sdcard:update.zip si mai jos apare cu galben E:Can't open/cache/recovery/command...
    Are cineva vreo idee???
    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  88. dupa c am pus versiunea 2.1.9 cand bag tel la USB si dau "usb connected" nu mi mai apare sa dau mount.............deci nu mai pot sa bag nimic pe card nu l mai citeste Vre o solutie?

    RăspundețiȘtergere
  89. a incercat careva asta? http://boston-mania.blogspot.com/2010/09/a60-android-22-rom-source-boston-clone.html

    RăspundețiȘtergere
  90. cum se face pasul de la pozitia 3 respectiv 4?sunt mai incepator si chiar nu mi dau seama

    RăspundețiȘtergere
  91. Vad ca a aparut varianta oficiala pe siteul Orange. In momentul asta descard arhiva care are 257 MB dar din pacate merge FOARTE greu (85-100 kb/sec).

    RăspundețiȘtergere
  92. si eu descarc :D asta-i linkul si langa imaginea cu Orange Boston se vede un link pentru update.Sper sa-l pot instala cu Windows 7 64 bit :D,nu ca update-ul asta neoficial ca ma omoara cu toate erorile ce mia dat :(.

    http://www.orange.ro/asistenta/telefoane_hardware_telefoane_orange_orange_boston/ic/2063

    RăspundețiȘtergere
  93. varule cum ai instalat http://www.orange.ro/asistenta/telefoane_hardware_telefoane_orange_orange_boston/ic/2063

    RăspundețiȘtergere
  94. Salut.. am instalat update-ul de la orange, e f mare diferenta fata de 1.6.. e superb. dar procesorul e tactat la 480 fata de 600 cat era initial si nu se poate pune la 600 cu nici un un program / widget, whatever. so am instalat cyanogen mod (android 2.2), procesorul e back la 600 (cred k se poate pune si la 800 cu set cpu dar nu am verificat), merge de "rupe" sa zic asa :) , la benchmark merge de 3x mai bine decat 2.1 de la orange.

    RăspundețiȘtergere
  95. marius te rog eu zi mi si mie cum bag android 2.2 pe Boston k nu am reusit momentan am 2.1 cel oficial de la orange

    RăspundețiȘtergere
  96. mai bn baga id meu valy_andr3y_93 si explica mi si mie cum bag android 2.2

    RăspundețiȘtergere
  97. Pun aici ca sa vada toata lumea ce e interesata. :)
    1. Instalati Rom Manager din market si dati pe prima optiune (flash clockwork mod recovery) (trebuie sa fie root-at telefonul)
    2. Download de aici http://mirror.teamdouche.net/?device=z71 cel mai nou build (atentie, nu e un build final, in fiecare zi apare altul, nu neaparat diferit)
    3. copiati arhiva pe SD
    4 (optional). in rom manager backup current rom (dupa ce ii dati un nume se va restarta si cam in 5 minute face backup)
    5. in rom manager Install ROM from SD Card si selectati arhiva descarcata
    6. In timp ce se instaleaza descarca Google Apps MDPI (ca sa ai market, gmail etc) de aici http://wiki.cyanogenmod.com/index.php?title=Latest_Version/Google_Apps
    7. Dupa ce s-a instalat Cyanogen repetati pasii 3 si 5 (acum arhiva este cea cu google apps)
    8. Dupa restart intra in extaz ca ai instalat 2.2 Cyanogen si ca poti pune sute de aplicatii pe SD sau injura ca nu gasesti optiunea sa aprinzi ecranu de pe butoanele din fata si ca desi acum se pot instala cele mai tari jocuri, unele frameaza

    RăspundețiȘtergere
  98. apropo, all credits Fagulhas@androidPT, aici am aflat de buildurile Cyanogen

    http://www.androidpt.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=96&id=84862&Itemid=30

    RăspundețiȘtergere
  99. tocmai am incercat buildul 12 si nu mai e nevoie de pasul 6 si 7.

    RăspundețiȘtergere
  100. Este deja buildul 14.
    La incercat cineva?

    RăspundețiȘtergere
  101. Mie mi se blocheaza la update from zip, imi sta asa minute intregi fara un progressbar... Cam cat dureaza un update ?

    RăspundețiȘtergere
  102. Salutare tuturor. Vreau sa achizitionez acest telefon, insa eu folosesc Vodafone. Credeti ca se poate decodat? Prin metoda asta de upgrade se decodeaza si telefonul? Multumsc mult, astept raspunsul vostru.

    RăspundețiȘtergere
  103. Imi cer mii de scuze. acum am citit articolul mai atent si am vazut ca se decodeaza. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  104. marelu..cat timp dureaza sa instalezi cyanogen mode? acuma deja stau de cca 15 min si nu da semn de restart sau altceva. doar ecranul semi aprins.

    RăspundețiȘtergere
  105. Dureaza cam 2~5 minute, dupa ce dai ok sau install (nu mai stiu exact cum e cand selectezi rom-ul), se restarteaza instant si incepe sa instaleze in recovery mode, arata progress bar in background. Daca iti ramane blocat dupa ce dai OK, mai incearca o data, si mie mi s-a intamplat.
    DAR recomand sa asteptati pana apare Stable release nu nightly astea, eu am flashuit prima oara build 7 si cand am trecut la build 8, a mers ce a mers si la primul restart s-a brickuit (asa out of the blue totul mergea super si pur si simplu i s-a taiat resuflarea), nu a mai mers nimic, nici sa porneasca normal, nici in recovery mode, nici in fastboot mode (ca sa ii rescriu manual partitiile).. l-am dus la orange si nici ei nu l-au facut, mi-au trimis altul nou :P

    RăspundețiȘtergere
  106. bine k nu au reusit sa il porneasca, k dak vedeau k e cyanogen pe el sigur ziceau k adio garantie si sa platesc resoftarea sau in cel mai rau caz inlocuirea.. sau ramaneam cu el ca macheta :))

    RăspundețiȘtergere
  107. Apasa cele 3 taste deodata si alege optiunea Reboot now.
    Aceleasi problema am si eu...$%$@##

    RăspundețiȘtergere
  108. scuze build 11 si 12 am incercat nu 7 si 8

    RăspundețiȘtergere
  109. nush man am incercat sa bag build 19 dar s-a blocat am incercat din nou, a aparut status bar, s-a blocat si apoi arevenit la ce aveam inainte...sugestii?

    RăspundețiȘtergere
  110. Mda, eu mi-am pierdut 2 zile ca sa pot pune din nou 2.1 pe tel. Rom Manager isi instaleaza o mizerie de imagine pentru recovery care are talentul ca nu mai accepta RUT si SUT, a trebuit sa-mi instalez Android SDK sa flasuiesc recovery cu o imagine de recovery care merge normal si doar dupa aceea am putut sa rescriu 2.1 cu SUT. Cati sfinti si dumnezei a luat Rom Manager in freza numai el stie

    RăspundețiȘtergere
  111. Bogdan,care Android SDK ai pus sus,1.6?..sau ai putea sa detaliezi procedura cu care ai reusit sa pui sus romul original?
    Si eu ma chinui de 2 zile deja,RUT ul nu recunoaste telefonul si SUT im da erore la instalare...Mersi in avans.
    Eugen

    RăspundețiȘtergere
  112. Buna Eugen,
    M-am inspirat de pe softpedia de un post pus de bkraptor.

    Instalezi driverele astea http://www.megaupload.com/?d=DP7MYGJK pentru Android Debug

    Aduci Android SDK http://dl.google.com/android/android-sdk_r07-windows.zip

    Aduci o imagine de recovery ok, Eu am folosit asta http://www.megaupload.com/?d=MJKH28VZ

    Se porneste telefonul in Fastboot mode (volume down + hang up + power). Se conecteaza telefonul la calculator folosind driverul de Android modificat pentru Orange Boston (primul link). Daca apare o atentionare ca driverul este nesemnat / modificat selectati optiunea de instalare fortata. Cand te intreaba daca vrei sa caute driverele ii dai manual calea catre folderul unde le-ai dezarhivat.

    Se extrage Android SDK intr-un loc, preferabil o cale fara spatii in nume, gen C:\Android_SDK\. Se copiaza a88recovery-2.1.img downloadat mai devreme in C:\Android_SDK\tools\ (sau calea voastra echivalenta). Se porneste o fereastra de CMD in C:\Android_SDK\tools\. Aici se da urmatoarea comanda
    fastboot flash recovery a88recovery-2.1.img
    Se asteapta cele 5-10 secunde pana se finalizeaza scrierea imaginii de boot, dupa care se da comanda:
    fastboot reboot

    Se reporneste telefonul in recovery mode. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  113. Apoi incerci sa pui un ROM stabil cu SUT sau RUT. Mie mi-a mers cu SUT si rom-ul Gigabyte 2.1 http://www.gigabytecm.com/ORANGE20101028/Boston_Eclair_ORO_226D.zip

    RăspundețiȘtergere
  114. Mersi mult pentru raspuns Bogdan!
    O sal incerc.
    Mersi!
    Eugen.

    RăspundețiȘtergere
  115. Am instalat RUT V1.2.2, dar imi da "An attempt was made to load a program with an incorect format. (exeption from HRESULT: 8007000B)" dau OK se porneste programul. Aleg fisierul "Hipi1_6_2.nb0" si imi da eroare de "Unable to load DLL 'rapi.dll' The specified module could not be found." Telefonul se afla in recovery mode. Am incercat sa instalez de mai multe ori, folosind driverele din 'A688_Tools_V3.1.rar' dar ot nu merge. Ai idei?

    RăspundețiȘtergere
  116. Eroare la CMD:
    Cannot load ";a88recovery-2.1.img'

    RăspundețiȘtergere
  117. Buna ziua,
    stiu ca e in afara blogului , dar am o intrabare.
    Credeti ca ar merge pe un Htc Wildfire?desigur doar o opinie ,nimic concret ....., multumesc

    RăspundețiȘtergere
  118. @Anonim, ce windows XP/W7 32 sau 64 bits?

    RăspundețiȘtergere
  119. Buna, as avea si eu o intrebare: mi-am luat telefonul de vreo 2 zile, totul a functionat perfect pana cand s-a descarcat complet. Nu stiu ce i-am facut cand l-am tot butonat dar, problema e ca nu mai pot folosi touch screen-ul cum trebuie. Daca intru in setari si apas o optiune oarecare, se activeaza tot cea de deasupra. In schimb, daca il tin in pozitie orizontala, functioneaza perfect. Va rog un raspuns cat mai urgent. Ms frumos!!!

    RăspundețiȘtergere
  120. PT asta trebuie root?????????? http://boston-mania.blogspot.com/2010/12/rom-22-cyanogen-mod-61-for-z71-final.html

    RăspundețiȘtergere
  121. pai tu cum crezi k il instalezi? :) sau prin ce metoda l-ai instala tu?

    RăspundețiȘtergere
  122. poi la 1.6 mergea aplicatia aia UniversalAndroot pt versiunea 2.1 de la orange nu functioneaza
    Si nu merge sa fac root din PC cred k trebuie sa schimb windowsul probabil

    RăspundețiȘtergere
  123. Am pus aici android 2.2.Se instaleaza foarte simplu exact k si 2.1 http://boston-mania.blogspot.com/2011/01/rom-22-official-apanda-a60-rom-22.html

    RăspundețiȘtergere
  124. nu imi merge GPS..de ce?pm me)nan_adry..id-ul

    RăspundețiȘtergere
  125. Am instalat 2.2 pe orange boston si nu imi merge internetul. L-am conectat la wireless si tot nu merge. Ce ma sfatuiti sa fac, adresa de mail si mess: broxlin@yahoo.com
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  126. Deci va rog imi spuneti si mie cineva cum se face update la soft boston :> astept detali va rog la nichita_98 :) mersi Cu Stima

    RăspundețiȘtergere
  127. Am si eu o problema! Va rog ajutati-ma cu un raspuns!

    Am luat un Orange Boston la mana a 2-a, si dupa aproximativ 30-40 zile de utilizare, dintr-o data a inceput sa dea niste semnale ciudate, mai exact: nu raspundea prompt la anumite comenzi, nu functiona touchscreen, se bloca la intrarea in anumite functii, pana cand la un moment dat nu a mai afisat absolut nimic pe ecran. Il resetez, ii scot chiar si bateria, il aprind, se aude pornirea, mesajul de welcome, ma poate suna oricine dar nu pot raspunde. Telefonul e nou, fabricat in decembrie 2010. Cel de la care l-am cumparat mi-a spus ca a instalat o noua versiune de android pentru o performanta mai buna. VA ROG AJUTATI_MA |CU UN RASPUNS... Exista o solutie? unde il pot repara? ce problema are?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e un kkt de telefon . arunca-l . am si eu unul si nu e bun de nimic. prima data a picat camera apoi wifi-ul ..si acum ma uit la el ca la un bibelou. concluzie : ieftin este - ieftin face !!

      Ștergere
  128. Cine vrea sa ma ajute si pe mine sa actualizesc aceasta versiune de android pentru ca nu ma descurc??

    RăspundețiȘtergere
  129. Intrebare sti cumva dupa update de ce nu mai pot lua aplicatii de pe market?
    a mers am luat sa zic 5 si pe urma nimic.

    ms anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  130. Va rog zicetim ce sa fac mia instalat versiunea 2.1 pe samsung galaxy spica si nu mai imi merge 3G va rog ajutatima..........

    RăspundețiȘtergere
  131. buna scz de deranj am si eu o intrebare ...am un orange boston si am incercat sa schimb softu dar din gresala am scos usbul inainte de finalizare acum a ramas mort nu mai pot s il aprind in niciun mod...nu vibreaza nu face nik... :( telefonul e a a unei prietene ..ms

    RăspundețiȘtergere